Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Άγιος Νικόλαος - Άγιος Νικολάκης Βόλου



Την Κυριακή 18 Ιουνίου, για δεύτερη χρονιά, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου βρέθηκε στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχονησίδα στην νότια πλευρά του Σωρού, μετά το Αγκίστρι..
Το εκκλησάκι αυτό, κατασκεύασμα των αρχών του 20ου αιώνα από ψαράδες, η Ένωση το έχει «υιοθετήσει» και φροντίζει για την συντήρησή του. Πέρυσι, στα μέσα Μαΐου, έγινε η πρώτη «απόβαση» και φέτος ήταν η δεύτερη, σε δύο στάδια: το πρώτο την περασμένη Τετάρτη με «ειδικά» συνεργία συντηρήσεων (διαμόρφωση «σκάλας» για αποεπιβίβαση και πρόσβασης στους βράχους, σοβάτισμα, άσπρισμα, αποψίλωση κλπ.) και το δεύτερο την Κυριακή, που περιλάμβανε εκκλησιασμό στον Άγιο Στέφανο και στην συνέχεια μετάβαση με την δεκάκωπη βάρκα του Συστήματός «Ευαγγελία» στο νησάκι. Μαζί μας και ο εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Στεφάνου π. Δημήτριος Κοτρώτσιος, που διάβασε μια ευχή μέσα στο φρεσκοασβεστωμένο και πεντακάθαρο εκκλησάκι.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ!
"Κάτσε να δω και να διαβάσω", σκεφτόμουνα, πηγαίνοντας στο άρθρο της Θεσσαλίας. "Ποιος να ξέρει... υπάρχει ακόμα η Σημαία μου;"

Ώ! ΘΕΕ! Την έβαλαν ΨΗΛΑ και κυμματίζει!
ΑΞΙΟΙ Ναυτοπρόσκοποί μου, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!
Να σας έχει ο Θεός ΚΑΛΑ και ο Άγιος Νικολάκης , ΟΔΗΓΟΣ στη ζωή σας!

Υγ. Κι έλεγα: "Τί να πάρω μαζί μου;"
Τί περισσότερο απ' αυτή την στιγμή;
Υγ.2 Δεν την είχα δει με την πρώτη ματιά. Μετά είδα πως φαινόταν κι εκεί!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Τίποτα τυχαίο σ' αυτή την ζωή! Απολύτως, ΤΙΠΟΤΑ!

ΠΗΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

2 σχόλια: