Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Η ΖΑΓΟΡΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ .ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΘΕΟΦΟΡΟ ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΝ ΕΚ ΖΑΓΟΡΑΣ [1840]

Με θρησκευτική ευλάβεια χθες το απόγευμα πλήθος πιστών βρέθηκε στην επίσημη υποδοχή τμήματος της τίμιας κάρας του Οσίου Δανιήλ (1840) εκ Ζαγοράς Πηλίου που πραγματοποιήθηκε στην Ζαγορά. Στην επίσημη υποδοχή ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης , καθώς επίσης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής, καθώς και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών από πολλές περιοχές του Πηλίου.
Η πομπή με την τίμια κάρα πέρασε από όλες τις συνοικίες της Ζαγοράς για να καταλήξει στην Σωτήρα όπου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός και όπου θα παραμείνει πλέον για πάντα.
Ο Όσιος Δανιήλ εκ Ζαγοράς Πηλίου ήταν μία εξέχουσα μορφή της Χριστιανοσύνης. Ιερομόναχος για πολλά χρόνια στην Πάρο ήταν ο πνευματικός γέροντας του Οσίου Αρσενίου. Και οι δύο το έτος 1815 αναχώρησαν από το Άγιο Όρος όπου βρίσκονταν και έγιναν μοναχοί. Ο Όσιος Δανιήλ εκοιμήθη το 1840. Είναι ο δεύτερος τοπικός Άγιος μετά τον Αγ. Τριαντάφυλλο στην περιοχή της Ζαγοράς.

***
Η ΖΑΓΟΡΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ .ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΘΕΟΦΟΡΟ ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΝ ΕΚ ΖΑΓΟΡΑΣ [1840] ΚΑΛΟΣ ΗΡΘΕΣ ΑΓΙΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ!!!


Με θρησκευτική ευλάβεια χθες το απόγευμα πλήθος πιστών βρέθηκε στην επίσημη υποδοχή τμήματος της
TAXYDROMOS.GR

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε***


Ο Μανώλης Χαδίνης πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 7 Μ.Μ ΘΑ ΓΥΝΉ Η ΕΠΊΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΎΜΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΙΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΆΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΊΑ ΤΟΥ.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

***

Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΦΟΡΟΣ ΔΑΝΙΗΛ Ο ΕΚ ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ.ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΊΝΕΙ Η ΕΠΊΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΖΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε*


**
Ο Μανώλης Χαδίνης έκανε μετάδοση live.

Εσπερινος για την έλευση του Ιερου ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΣΤΝ Μεταμόρφωση. ΖΑΓΟΡΑΣ


2 σχόλια:

 1. Την Βοήθειά Του, να έχουμε, κι εμείς και το χωριό μας!

  Μου λέει μια μέρα μια γνωστή:
  "Α! Κατάλαβα! Είσαι κι εσύ, σαν τον Μανώλη απ' την Σωτήρα!"

  Έμεινα! για λίγο!
  Δε νομίζω ότι υπάρχει "σαν", για την Πίστη του καθενός μας!
  Ωστόσο, ναι, από τότε που ο Μανώλης μας ενημερώνει για τα Χριστιανικά της Σωτήρας και γενικότερα του χωριού μας, είμαι πολύ χαρούμενη και δεν στεναχωριέμαι που λείπω!
  Είναι σα να είμαι εκεί, προσεύχομαι από μακριά, με όλη την δύναμη της ψυχής μου!

  Να είσαι γερός, Μανώλη, να αναμεταδίδεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υγ. Ναι, είμαι "σαν", στην συγκράτηση ενθυμίων! Κατά τα άλλα, Μαρία Μαγδαληνή, ίσως! Θεούλης ξέρει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή